Mobilversion Skjul

Du synes at browse dette websted ved hjælp af Internet Explorer 6. Denne browser er nu forældet.
For mere sikker og pålidelig browser anbefales det at du opgraderer din browser til en af ​​disse browsere:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Social og livsstil

Fotografering i lav belysning kan ofte være svært og give mørke og slørede billeder, men hvis du følger disse gode råd, kan du med dit Olympus PEN-kamera tage flotte billeder indendørs og i lav belysning, der er tydeligere og skarpere end med en smartphone.

STABILISER DIT KAMERA

Situationer i lav belysning kræver ofte en langsommere lukkerhastighed, og hvis kameraet bruges håndholdt, er det, det der giver slørede billeder. Men du har ikke brug for et dyrt stativ. En stak bøger eller et bord er nok til at stabilisere dit kamera og reducere kamerarystelser, så du kan tage skarpere billeder. Og hvis du stadig vil tage billeder i stående retning, skal du bare vælge 3:4-forholdet i menuen Super Control.

INDSTILLINGER

For at få lyse billeder, når de er taget indenfor og i lav belysning, skal du starte med at lege lidt med indstillingerne. Ved at reducere lukkerhastigheden, øge blænden og ISO får du mere lys ind i kameraet og lysere billeder, men hvis du stadig fotograferer i AUTO og har svært ved at få lysere billeder, kan du prøve at skifte til at fotografere i P/Program-indstilling. I denne indstilling vælger kameraet dine lukker- og blændeindstillinger, men du kan justere eksponeringen ved blot at dreje på klikhjulet øverst på kameraet. Du kan se, at billedet bliver lysere og mørkere med et klik til venstre eller højre, og det er en god måde at begynde at lære, hvordan du justerer dine Olympus PEN-indstillinger for at få lysere billeder. Hvis du ikke er helt klar til det endnu, kan du bare blive ved med at justere lysstyrken til lysere eller mørkere i tilstanden Auto – nemt via touchskærmen.

Og hvis du synes, at dine indendørsbilleder er lidt for varme eller gule, så sørg for, at du har indstillet KEEP WARM COLOR til OFF. Denne indstilling finder du i indstillingsmenuen F. Hvis du ikke føler dig sikker nok endnu til at bruge menuen, kan du bare justere varmen via touchskærmen.

BRUG OI SHARE-APPEN

Hvis du forsøger at tage billeder af dig selv indendørs, så er Olympus OI Share-appen et must-have. Når du har sluttet kameraet til din smartphone med den indbyggede wi-fi, får du live-visning af dig selv på din smartphone, og du kan tage billeder, ændre indstillinger og indstille tilpassede selvudløsere i appen. For at tage billeder indendørs skal du indstille en tilpasset selvudløser med mindst 2 sekunder mellem hvert billede, så du kan skifte position og holde den stille nok til, at kameraet kan tage billedet uden sløring.

OBJEKTIVER

Optikken i dit sæt kan tage billeder i lav belysning, hvis du følger ovenstående råd, men dens laveste blænde på F3.5 betyder, at den ikke er lige så god i lav belysning som en optik med en bredere blænde. I f.eks. M.Zuiko Digital 25mm F1.8-optikken kan blænden åbnes til F1.8, og det er meget bedre i betingelser med lav belysning. Med denne optik kan du tage billeder indendørs og om aftenen, der lysere og skarpere, men også med flot baggrundssløring.

Jeg håber, at dette har givet dig nogle ideer til at tage billeder indenfor og i lav belysning med Olympus PEN. Ha' det sjovt med at prøve det selv!

Forfatter og fotograf: Debs Stubbington

Billedgalleri

Alle billeder er taget med følgende udstyr