Mobilversion Skjul

Du synes at browse dette websted ved hjælp af Internet Explorer 6. Denne browser er nu forældet.
For mere sikker og pålidelig browser anbefales det at du opgraderer din browser til en af ​​disse browsere:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

By og rejse

Som rejsende fik jeg mulighed for at prøve den nye E-M5 Mark III i Sydtyrol i en uge. Det var helt unik og meget anbefalelsesværdig oplevelse for dem, der elsker natur og storslåede landskaber. Det var uden tvivl den perfekte oplevelse til dette formål.

Jeg må sige, at jeg er meget imponeret over, hvor kompakt og let det er, og alle de nye funktioner, det er udstyret med. Olympus har tænkt på alt. Fordi det ikke er så stort og mere kompakt, får man nemmere et godt greb, hvilket er en fordel for mange.

Forbedringerne er meget mærkbare, hvilket man allerede konstaterer, når man tjekker vandbestandigheden for kamerahuset og objektiverne i regnen uden at skulle bekymre sig om dråber, der rammer kameraet. Jeg er nu perfekt rustet til at bruge timevis på at fotografere rådyr i et naturreservat.

Fordi det er et lille kamera, er det meget diskret, men hvis man vil fotografere dyr ude i naturen, anbefaler jeg, at man ud over at bruge en meget alsidig optik med en god zoom, som f.eks. M.Zuiko Digital ED 12-200mm F3.5-6.3, placerer sig bag nogle træer. Man kan også bruge lydløs optagelse for at sikre, at man ikke skræmmer dyrene væk.

Der er meget stejlt på opstigningen op til tinderne i Stelvio-området, og derfor er det afgørende, at det udstyr, man har med sig, er alsidigt og samtidig let. I dette tilfælde havde jeg to objektiver med mig, M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO, som er en meget alsidig optik til enhver situation, og M.Zuiko Digital ED 14-150mm F4-5.6 II. Den første blev brugt til landskaber, og den anden var i tilfælde af, at jeg skulle tæt på dyr i naturen igen, som det var tilfældet med et fint murmeldyr. Jeg kan godt lide at benytte mig af lyset tidligt om morgenen og sidst på dagen. Det er de bedste tidspunkter til at finde det ultimative lys på de højeste tinder.

Jeg har ved flere lejligheder oplevet at stå med meget tungt udstyr og flere batterier og overveje, om det skulle med på ekspeditionen eller ej. Olympus E-M5 Mark III med kun ét batteri var tilstrækkeligt til en hel dag. Selv optagelse af video på opstigningen, uden at det var nødvendigt med et ekstra stativ eller en stabilisator.

Ude på ruten befandt jeg mig ofte i bjergrige områder, hvor der blæste meget og ikke var noget sikkert sted til at skifte objektiver, så jeg var nødt til at gøre det på stedet. Det er vigtigt at kunne skifte linsesystem hurtigt, og det er en af de ting, der bekymrer mig mindst ved Olympus, fordi efter flere års brug af systemet har det endnu ikke været nødvendigt at rengøre sensoren. Og ikke alene det – jeg kan vide mig sikker på, at jeg uden problemer kan skifte objektiver i alle slags vejr. Jeg fik i øvrigt selskab af et par æsler, som var nysgerrige efter at se, hvorfor jeg sad på jorden.

Efter en uge med forskellige tests af Olympus E-M5 Mark III må jeg sige, at det er det perfekte kamera til rejsebrug – det er let, har udskiftelige objektiver, er præcist og har meget hurtig fokusering, så det vil leve op til forventningerne for alle rejsefotografer, der har brug for let udstyr i rygsækken.

Forfatter og fotograf: Oliver Vegas

Alle billeder er taget med følgende udstyr