Mobilversion Skjul

Du synes at browse dette websted ved hjælp af Internet Explorer 6. Denne browser er nu forældet.
For mere sikker og pålidelig browser anbefales det at du opgraderer din browser til en af ​​disse browsere:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

By og rejse

Olympus OM-D-systemet har vist sig at være en fremragende partner på udfordrende ekspeditioner i de seneste år. En tidligere model af OM-D-systemet har allerede været med mig i Bolivia, Peru, det nordlige Sverige og Alperne. Selv ikke i regn, hagl, temperaturer ned til -35 °C og højder på op til 5.500 meter har jeg haft problemer med dette enestående system. Frem for alt synes jeg godt om den lille størrelse og den lette vægt sammenlignet med et DSLR-kamera med alt dets udstyr. Den lave samlede systemvægt gjorde det muligt for mig at medbringe flere objektiver end før, som for eksempel en telefotooptik, på min rejse i bjergene.


De tre vigtigste egenskaber i forbindelse med krævende rejser er fleksibilitet, pålidelighed og ydeevne.

For at teste det nye Olympus OM-D E-M5 Mark III besluttede jeg at rejse til regionen omkring Zugspitze og Sächsische Schweiz, som er to af de smukkeste og mest spændende landskaber i det tyske område. Jeg begyndte min rejse ved Eibsee, en bjergsø der ligger perfekt foran Tysklands højeste bjerg Zugspitze.

Jeg kunne ikke have bedt om bedre testforhold: Regnen silede ned, og jeg var meget nysgerrig efter at finde ud af, om E-M5 Mark III har samme vejrbestandigheden som E-M1 Mark II. Svaret er helt enkelt: Ja! Regnen medførte ingen problemer. Kameraet fungerede perfekt, fuldstændig upåvirket af vandet, selvom jeg bar det i skulderremmen, så det var direkte udsat for den kraftige regn.Da jeg ankom til det sted hvor jeg ville fotografere, satte jeg kameraet på et stativ for at teste HiRes-tilstanden, som jeg tidligere havde brugt med nemhed med andre modeller. Da jeg kiggede nærmere på resultatet på computeren, blev jeg virkelig imponeret over detaljerne i de rå filer. Billederne der blev taget uden HiRes havde et højt detaljeniveau og realistiske farver.

På et andet smukt sted, Partnach Gorge, efterlod jeg min rygsæk og tog kun min M.Zuiko Digital ED 7-14mm F2.8 PRO-optik med. Selv i kløftens dårlige lysforhold fungerede kameraet godt, og vidvinkellinsen var perfekt til at indfange hele kløftens dybde i ét billede. Især billedstabilisatorsystemets effektivitet imponerede mig i denne sammenhæng - det gjorde det muligt at tage håndholdte fotos med en lukkerhastighed på 1/2s. På denne måde kunne jeg holde ISO-følsomheden ganske lav, og behøvede ikke noget stativ. En ting mindre at slæbe rundt på.

Under vandreturen glædede jeg mig igen over den lave vægt. Sammen med M.Zuiko Digital ED 7-14mm F2.8 PRO og M.Zuiko Digital 12-40mm F2.8 PRO kunne jeg tage de billeder jeg ønskede, uden at skulle bære en tung taske.

In the end I can safely say that the new Olympus OM-D E-M5 Mark III more than passed my test – it proved to be a reliable tool for my photography. Rain and dust didn’t harm its performance and I had no limits to my creativity at all. I can totally rely on this system.

Forfatter og fotograf: Daniel Ernst

Alle billeder er taget med følgende udstyr