Mobilversion Skjul

Du synes at browse dette websted ved hjælp af Internet Explorer 6. Denne browser er nu forældet.
For mere sikker og pålidelig browser anbefales det at du opgraderer din browser til en af ​​disse browsere:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

By og rejse

1. Rejs let

Du har ikke lyst til at tage ekstra vægt med, når du rejser. Derfor skal du pakke dit kameraudstyr omhyggeligt og efterlade overflødige ting derhjemme. Objektiver med fast brændvidde er fantastiske, men for mange objektiver på en rejse kan være unødvendigt tungt og klodset. Hvis du i stedet for vælger et eller to zoomobjektiver, sparer du meget vægt. Olympus M.Zuiko Digital ED 12-100mm F4 IS PRO er en fremragende mulighed, hvis du beslutter kun at medbringe én optik.

2. Lydløs fotografering

En lydløs lukker gør det muligt at fotografere diskret, hvilket er perfekt til street-fotografering, bryllupper eller fotografering af sky dyr, hvor kameraklik kan være forstyrrende. Alle OM-D-kameraer har elektroniske lukkere, der muliggør lydløs fotografering.

3. Stativer

Da Olympus har suveræn billedstabilisering, er et almindeligt stativ sjældent nødvendigt, men når du ønsker meget lange eksponeringer, f.eks. når du fotograferer nattehimlen, er et stativ nødvendigt. Derfor anbefaler jeg en rejsevenlig model, som du nemt kan tage med. Et godt alternativ kan være GorillaPod, hvor kameraet monteres med en klemme på stænger eller træer, hvilket ofte giver bedre muligheder for forskellige vinkler. Du skal ikke bekymre dig om, hvorvidt det er stabilt nok – IS-funktionen i OM-D kan håndtere disse vibrationer Og OI Share-appen muliggør fjernbetjening med din mobiltelefon, hvilket er meget praktisk.

4. Yderligere strømkilder

At løbe tør for strøm er et mareridt, derfor skal du altid have et ekstra batteri eller en powerbank med. De nyeste Olympus-modeller har mulighed for USB-opladning og USB-strømforsyning. Et ekstra hukommelseskort er også godt at have med.

5. Vær tidligt ude

Ved solopgang og solnedgang, når solen står lavt på himlen, er lyset varmt og meget smukt – perfekte betingelser for fotografering. Så stil vækkeuret, og gør dig klar til fotografering i det varme og smukke lys. Baggrundslys er en teknik, der kan være enestående.

6. Komposition

Første fotolektion er komposition. Tredjereglen er ikke altid den bedste mulighed, men det er noget, du altid skal have i tankerne og starte med, før du prøver noget andet. Husk, at der ikke er noget rigtigt eller forkert i fotografering, så bliv ved med at være kreativ!

7. Perspektiv

Vinkler er så vigtigt for fotografiske udtryk og kan gøre en fundamental forskel. Fugleperspektiv eller frøperspektiv er to ekstreme vinkler med mange muligheder. Så vær kreativ, og prøv nogle nye vinkler. Den vipbare LCD-touchskærm kan være ekstremt nyttig her.

8. Tag altid et kamera med

Du ved aldrig, hvornår der opstår en fotomulighed, så tag altid kameraet med, selv på eventyr som dykning, hiking eller klatring. Et perfekt værktøj til disse aktiviteter er Olympus Tough TG-6, der er både vandtæt og frost- og stødsikkert.

9. HDR-tilstand

Olympus-kameraer tilbyder HDR-fotografering. En teknik, der gør det muligt for kameraet at tage flere billeder med forskellige eksponeringer for at skabe et billede, der kombinerer både fremhævelser og skygger. Det er perfekt til at få flotte landskabsbilleder med fantastiske farver og jævn eksponering.

10. Glem ikke detaljerne

Det er nemt kun at gå efter det store billede, men glem ikke de små detaljer i verden. En blomst, en sommerfugl eller en regndråbe er flotte motiver, der udvider din historiefortælling. Så en makrooptik som M.Zuiko Digital ED 30mm F3.5 Macro eller 60mm F 2.8 Macro bør være med på din næste rejse – begge er gode valg til dit Olympus-kamera.

Forfatter og fotograf: Niklas Nilsson

Alle billeder er taget med følgende udstyr