Mobilversion Skjul

Du synes at browse dette websted ved hjælp af Internet Explorer 6. Denne browser er nu forældet.
For mere sikker og pålidelig browser anbefales det at du opgraderer din browser til en af ​​disse browsere:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

By og rejse

Jeg har nu boet i Orlando, Florida i to et halvt år, og det er først for nyligt lykkedes mig at tage en lang weekend i New York. Jeg har allerede set masser billeder, men det er næsten umuligt at dække alt på 3 dage.

Som med enhver tur prøver jeg at klare mig med så lidt udstyr som muligt. På grund af flyselskabets relativt strenge bagageforskrifter, var jeg denne gang nødt til at klare mig med et minimum. Normalt ville jeg have taget min PEN-F, da den leverer fremragende kvalitet, dens størrelse taget i betragtning, og er så vidunderligt diskret.
Vejret i New York var imidlertid også svært at forudsige, og ifølge vejrudsigten ville der være heldagsregn den første dag. PEN-F er ikke passende vejrbeskyttet, så jeg besluttede mig for OM-D E-M1 Mark II med Zuiko 12-40 mm PRO. Sammenlignet med et DSLR er denne kombination relativt let og burde være i stand til at dække de fleste af mine motiver, mente jeg.

Jeg fotograferer generelt bryllupper samt arkitektur og interiør. Jeg har altid beundret usædvanlig gadefotografering, som det min visionære kollega Thomas Leuthard laver. I mine første timer i New York fik jeg en inspirationsboble, som jeg sjældent har oplevet.
Der er så meget liv i denne by, og jeg fandt motiver på ethvert gadehjørne: statiske motiver, men også situationer, hvor jeg bare skulle handle hurtigt.

Det hjælper, hvis du har udstyr, der lader dig reagere hurtigt på situationer og også fokusere på dem. Usædvanlige perspektiver kan mestres glimrende ved hjælp af det sammenfoldelige display.
På en eller anden måde følte jeg mig som en af "dem" - en gadefotograf på jagt efter billeder.

Dag ét var regnfuld som forventet. Mens min kone tålmodigt ventede i den sørgeligt lange kø på Times Square i den silende regn for at få billetter til en aftenmusical, fandt jeg vej til de nærliggende boligblokke for at tage nogle billeder. Endelig gav udendørsjakken også mening - hvilket jeg aldrig før havde oplevet i Florida. OM-D E-M1 Mark II blev udsat for den konstante regn, og jeg vidste, hvilket pålideligt udstyr det var.

Den sidste dag belønnede os med solen, og vi nød en cykeltur gennem Central Park. Jeg var igen opmærksom på den ekstraordinære billedstabilisator, dette system tilbyder. I mellemtiden har jeg gentagne gange optaget videoklip. Jeg filmede eksempelvis fra cyklen - det er næsten utroligt, hvad den 5-aksede stabilisator kan gøre.

Jeg havde chancen for at mestre forskellige optagesituationer i løbet af weekenden - fra gadefotografering omkring 5th Avenue og metroen, til klassiske turistmotiver som Ground Zero og World Trade Center One og natpanoramaet over Manhattan fra Brooklyn Bridge. E-M1 Mark II og Zuiko 12-40 PRO leverede varen og gjorde dem til ideelle ledsagere. Til den næste tur vil jeg medbringe 12-100 PRO, så jeg kan komme nærmere i visse situationer og fange detaljer, for eksempel WTC One, eller til portrætter af mennesker. 

Forfatter & fotograf: Alexander Hahn

Billedgalleri

Alle billeder er taget med følgende udstyr