Mobilversion Skjul

Du synes at browse dette websted ved hjælp af Internet Explorer 6. Denne browser er nu forældet.
For mere sikker og pålidelig browser anbefales det at du opgraderer din browser til en af ​​disse browsere:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Information om parallelimport (såkaldt „grå import“)

Hvad er parallelimport?

Parallelimport er oftest erhvervsmæssig import af varer via en salgskanal, der ikke er autoriseret af producenten. Producentens salgsnet undgås bevidst. Parallelimport, også kaldet „grå import“, sker uden godkendelse fra Olympus, og disse produkter er ikke beregnet til salg i Europa.

Olympus samarbejder udelukkende med autoriserede forhandlere og distributører, der sælger varerne under Olympus-navnet. Du kan finde en liste over de autoriserede forhandlere i „Dealer Locator“ på vores hjemmeside.

Hvad er fordelen ved produkter, der er beregnet til det europæiske marked?

Produkter beregnet til salg i Europa lever op til de europæiske krav om forbrugerbeskyttelse. Betjeningsvejledningen og sikkerhedsanvisningerne er skrevet på dit sprog og kan således forstås umiddelbart. Endvidere kan du inden for rammerne af garantien få dit Olympus produkt repareret på kvalificerede værksteder. Du sparer omkostninger, som du ellers selv skulle afholde. Der leveres passende tilbehør sammen med produkterne beregnet til det europæiske marked. Det er ikke nødvendigt at købe dyrt tilbehør for at kunne tage produkterne i brug.

Hvordan bliver man opmærksom på parallelimporterede varer?

Et første tegn på parallelimport er salgsprisen. Salgsprisen på parallelimporterede varer ligger ofte langt under producentens vejledende udsalgspris. Endvidere leveres produktet ikke udelukkende i original emballage.

Man skal især være forsigtig ved onlinekøb. Olympus sender altid sine produkter fra et EU/EØS-land. EU/EØS-lande er Belgien, Bulgarien, Danmark, Tyskland, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Storbritannien, Irland, Italien, Kroatien, Letland, Litauen, Luxemburg, Malta, Holland, Østrig, Polen, Portugal, Rumænien, Sverige, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Tjekkiet, Ungarn, Cypern, Island, Liechtenstein og Norge. Hvis et Olympus produkt eksempelvis sendes fra Asien, drejer det sig helt klart om parallelimport.

Parallelimporterede varer fortoldes og beskattes ikke altid fuldt korrekt. Udgifter i forbindelse med import og told skal så betales af dig.

Leveringsomfanget kan også afvige. Inden for EU/EØS omfatter leveringen af et Olympus produkt altid de samme dele. Hvis det drejer sig om parallelimport, kan arten og omfanget af det medfølgende tilbehør afvige fra det, der tilbydes i en officiel Olympus Shop, og tilbehøret kan være uegnet til det europæiske marked.

Endvidere bør man nøje kontrollere garantibeviset for hvert enkelt produkt. Hvis man straks kan se, at garantibeviset ikke er udstedt af Olympus Europa, eller hvis det mangler, er det købte produkt en parallelimporteret vare. Her kan du se et eksempel på vores garantibevis.

Hvilke konsekvenser har det, hvis jeg køber en parallelimporteret vare?

1. Garantien bortfalder.
2. Produktet kan ikke registreres i forbindelse med yderligere service mv.
3. Man kan ikke få fordele af europæiske kampagner.
4. Refusionskrav mod sælgeren kan være vanskelige at realisere, hvis sælgers firma har adresse i et land uden for EU/EØS.