Mobilversion Skjul

Du synes at browse dette websted ved hjælp af Internet Explorer 6. Denne browser er nu forældet.
For mere sikker og pålidelig browser anbefales det at du opgraderer din browser til en af ​​disse browsere:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Information om parallelimport (såkaldt „grå import“)

Hvad er parallelimport?

Parallelimport er oftest erhvervsmæssig import af varer via en salgskanal, der ikke er autoriseret af producenten. Producentens salgsnet undgås bevidst. Parallelimport, også kaldet „grå import“, sker uden godkendelse fra OM Digital Solutions, og disse produkter er ikke beregnet til salg i Europa.

OM Digital Solutions samarbejder udelukkende med autoriserede forhandlere og distributører, der sælger varerne under OM Digital Solutions-navnet. Du kan finde en liste over de autoriserede forhandlere i „Dealer Locator“ på vores hjemmeside.

Hvad er fordelen ved produkter, der er beregnet til det europæiske marked?

Produkter beregnet til salg i Europa lever op til de europæiske krav om forbrugerbeskyttelse. Betjeningsvejledningen og sikkerhedsanvisningerne er skrevet på dit sprog og kan således forstås umiddelbart. Endvidere kan du inden for rammerne af garantien få dit OM Digital Solutions produkt repareret på kvalificerede værksteder. Du sparer omkostninger, som du ellers selv skulle afholde. Der leveres passende tilbehør sammen med produkterne beregnet til det europæiske marked. Det er ikke nødvendigt at købe dyrt tilbehør for at kunne tage produkterne i brug.

Hvordan bliver man opmærksom på parallelimporterede varer?

Et første tegn på parallelimport er salgsprisen. Salgsprisen på parallelimporterede varer ligger ofte langt under producentens vejledende udsalgspris. Endvidere leveres produktet ikke udelukkende i original emballage.

Vær forsigtig, når du handler på nettet. OM Digital Solutions sender altid sine produkter fra det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS). Dette område omfatter følgende lande: Østrig, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjekkiet, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Island, Irland, Italien, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Holland, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Storbritannien, Liechtenstein og Norge. Hvis et OM Digital Solutions-produkt er afsendt fra eksempelvis Asien, er der tale om parallelimport.

I enkelte tilfælde sørger sælger ikke for at afklare parallelimporten med toldmyndighederne og betaler derfor ikke skat i overensstemmelse med gældende lovgivning og forordninger. Følgelig skal import- eller toldafgifterne betales af dig.

Omfanget af leveringen kan også være mistænkeligt. En levering fra OM Digital Solutions har altid de samme elementer inden for EØS. Hvis der er tale om parallelimport, varierer de leverede produkter eksempelvis i form og antal i forhold til produkterne i den officielle OM Digital Solutions-webshop og er således uegnede til det europæiske marked.

Derudover bør garantibeviset for hvert produkt kontrolleres. Hvis det ved første øjekast er tydeligt, at garantibeviset ikke er udstedt af OM Digital Solutions eller Olympus, eller hvis det decideret mangler, er produktet købt via parallelimport. Her er et eksempel på vores garantibevis.

Hvilke konsekvenser har det, hvis jeg køber en parallelimporteret vare?

1. Garantien bortfalder.
2. Produktet kan ikke registreres i forbindelse med yderligere service mv.
3. Man kan ikke få fordele af europæiske kampagner.
4. Refusionskrav mod sælgeren kan være vanskelige at realisere, hvis sælgers firma har adresse i et land uden for EU/EØS.