Hold dit kamera i god form

Da vi udelukkende bruger materialer af højeste kvalitet, giver Olympus kameraer mange års problemfri brug og nydelse. Hvis du har problemer, kan Olympus reparere kameraet hurtigt og professionelt. Der henvises til vores reparationsydelser for mere information.

Vælg et emne

Rengøring af kamera

Exterior
Tør forsigtigt af med en blød klud. Hvis kameraet er meget snavset, opblød kluden i mildt sæbevand og vrid godt. Tør kameraet med fugtig klud og tør efter med en tør klud. Hvis du har brugt kameraet på stranden, skal du rense den med en klud, der er dyppet i rent vand og er godt vredet.

Optik
Blæs støvet af linsen med en håndblæser. Påfør en lille mængde optikrengøring på optikpapir og tør forsigtigt.

LCD skærm
Tør forsigtigt med en klud

Billedkort, batteri og oplader
Tør forsigtigt med en tør klud

Forsigtig
Brug ikke stærke opløsningsmidler såsom benzen eller alkohol, eller kemisk behandlede klude. Rengøring bør kun finde sted, efter at batteriet er blevet fjernet eller vekselstrømsadapteren er blevet afbrudt. Der kan dannes mug på objektivets overflade, hvis objektivet er snavset eller våd.

Kondensation inde i kameraet

Hvad er kondensation?
Når det er koldt udenfor, afkøles vanddampen i luften hurtigt og bliver til vanddråber. Kondens opstår, når kameraet pludselig tages fra den kolde luft ind i et varmt rum.

Undgå kondens
Når du tager kameraet fra et koldt til et varmt sted, anbring da kameraet i en plasticpose og gør posen så lufttæt som muligt. Lad kameraet ligge i cirka en time, indtil kameraet justerer med temperaturforskellen.

Opbevar kameraet

Hvis du ikke har tænkt dig at bruge kameraet i længere tid, skal du fjerne batteriet og kortet og kameraet skal opbevares på et køligt, tørt, godt ventileret sted. Du bør lejlighedsvis indlæse batteriet og betjene kameraet for at holde det i orden.